top of page

CORONA GÜNLERİ 2

Bugün 6 Aralık 2020 görevinde henüz yeni olan Hemşire Karayel’in “Sözcü gazetesindeki aktardıklarını yazmak istedim.

Mesleğe başlamadan evvel “benim kalp mesajına gücüm yetmez” diyen Karayel, devam ederek “her gün kalp mesajı yapıyorum. Yarım saat uyku ile iki gün ayakta kalıyorum. Öldürmeyen acı güçlendiriyor. Fakat ben mesleğimin 8. Ayında tükeniyorum. Bu söyledikleri yüreğimi yaktı. “Mezarlığın yanından geçerken korkan ben her gün 3-4 arreste müdahale ediyorum. Ex olan hastaları hazırlayıp ceset torbalarına koyup morga yolluyorum.” Diye sıkıntılarını dile getirmiş.

Bu söyledikleri yüreğimi yaktı.

Facebook paylaşımlarında okuduğum, Doktor Mehmet Riyat Kırmızıoğlu da “Ben 30 yıla yaklaştığım hekimlik hayatımda çok hasta çok ölüm gördüm ama ailesi ve sevdiklerinden uzakta böyle yalnız terkedilmiş hastalar ve çaresizlik içinde ölümler görmedim.” Demiş.

Sonra devam etmiş “Bu çıkınca unutacağınız bir sinema filmi değil!” Diye çığlık atmış. “Biraz daha özen gösterin, biraz saygı duyun. Mecbur değilseniz evden çıkmayın ya da maskenizi çıkartmayın.” Diyerek sesini bir hekim olarak bizlere duyurmak istemiş.

Bu nedenle doktor ve sağlık çalışanlarının bu ortamlarını düşünmek durumundayız. Onlara minnettarız. Corona günlerinde onları desteklemeliyiz. Aramızdan ayrılanları rahmet ve minnetle anarız.

Sonunda olan oluyor, su da akacak yeri buluyor, belki bunlar da doğanın bir diyalektiliği. Kesin diyemem, fakat her olayda bir neden ararım. Bazen olayların geçmişini yargılar, kendi kendime neden böyle oldu? Diye sorarım.

Büyüsem de çocuk kalmak isterim. Akşamları yuvalarına uçan kuşlar gibi hep çocukluğuma koşarım, o günleri getirmek mümkün olmasa da çocuk duygularımı hep davranışlarımda gösteririm. Ölüm aklıma hiç gelmezdi, dünya durdukça yaşarım sanırdım. Fakat yıllar geçtikçe, sağlık sorunlarımız arttı, yanımızdan en sevdiklerimiz ayrıldı ve yaşamın sonunda ölümün de olduğunu anladım.

Sağlık çalışanlarına ihtiyacımızın olduğunu daha çok fark ettim.

Koncundan bir çorap sökülmeye dursun, çektikçe daha çok sökülür. Bakmışsın bir gün ne çorap kalıyor ne de giyen. Sağlık bir gitmeye görsün, hasta olunca, insan o sağlıklı günlerini arıyor. Doktor ve sağlık çalışanlarını daha çok takdir ediyor.

Bu bulaş ortamında, bu virüs bir aileye girmeye görsün, tüm aileyi yok ediyor. Bu nedenle tekrar etmek isterim. Maskesiz sokağa çıkmayın, sağlık bilgilerine ve mesafeye dikkat edin.

Ayrıca; Yetkililer de halkımızdan gerçeği saklamamalıdır. Gerçek neyse verilmelidir. Gerçeği gören sanırım kurallara daha çok uyar.

Sağlık çalışanlarının her türlü maddi ve diğer sorunları karşılanmalıdır. Bu savaş onlarla kazanılacak, onlarsız bu bulaş ortamından kurtulmamız mümkün olmayacak. Onlarda motivasyonun üstün tutulması için her türlü gayret gösterilmelidir.

Hasan OKURSOY 6 Aralık 2020 Yelki



2 görüntüleme0 yorum
Post: Blog2_Post
bottom of page