top of page

CORONA GÜNLERİ 4

Sonunda nasıl dört mevsim varsa, bizim de doğuşumuz ve çocukluğumuz ilkbahar, gençliğimiz yaz, ihtiyarlığımız ise sonbahar ile kış olur. Yaşamın diyalektiği budur.

Sait Faik de ömrü mevsimlere benzetmiş. “Herkesin bir ilkbaharı, bir yazı, güzü, kışı oluyor.” Demiş.

Bilmem neden? Yaşlandığımda çocukluk anılarım daha çok aklıma gelir, o günleri özlerim, yazıma ve şiirlere o yıllarımı almak isterim. Yakınlarım ve sevdiklerim ayrılmaya başlayınca, ölümü de her an yanımda hissederim.

Yaşlılıkta her gün bir enkazla yaşarsın, dün bıraktıklarını artık bulamayacağını daha iyi anlarsın. Sanki her yer kıştır, uğuldar durur.

Nereye gitsen bir sessizlik büyür. Bir de insana dokunur durur rüzgar, aslında her günün bir dert olduğunu bu yaşlılık daha iyi anlatır.

Corona günlerinde Dr. Hüsrev Çetin’in 2-12-2020 tarihinde yazmış olduğu “Ben ki Nefes Verendim” isimli şiirini facebokta bir paylaşımda gördüm. Şiir beni çok etkiledi, bu şiiri bugünkü yazıma almak istedim.

BEN Kİ NEFES VERENDİM

Kendi soluğum yetmez oldu, hava alamadım, Demirden bir ciğere bağladılar beni. Ölümün nefesi ensemde, korktum dayanamadım, Yalandan, derin bir uykuya koydular beni.


Su içemem, yemek yiyemem, ağzım açılmaz, Sevdiklerim yanımda olsa, haberim olmaz, Yerimden kıpırdayamam, kolum oynamaz, Ölümün provasına aldılar beni.


Aklım yok başımda, bilmem günlerden nedir? Her yerde yanıp sönen ışıklar, bu yer neredir? İğne batar canım yanmaz, derim benim değildir? Ölmeden mezara koydular beni.


Ben de doktor idim, nice hasta sağalttım, Saymadım ne kadar hayır duası aldım. Bu illeti de, sağlık dağıtırken kaptım, Hekim kardeşlerim, ecelin elinden alın beni.


KBB Uzmanı Dr. Hüsrev Çetin bu şiiri yoğun bakımda yatan sevgili arkadaşı Dr. Cemal Kural için yazmış. Facebook sayfasında “Dualarımız seninle. Lütfen siz de dua edin.” Diye istekte bulunmuş. (1)

Doktor ve sağlık çalışanlarının, bu bulaş ortamındaki sıkıntılarını şiir bir başka dile getirmiş.

Lütfen sağlık ve mesafe kurallarına uyunuz, maske takarak yalnız kendimize değil, tüm insanlara, özellikle doktor ve sağlık çalışanlarına karşı bizim de görevimiz olduğunu unutmayınız.

Hasan OKURSOY 10 Aralık 2020 Yelki

Kaynak;

(1) Dr. Hüsrev Çetin, Ben ki Nefes Verendim şiiri, Dr. Cemal Kural için yazmış. (2) Fotoğraf, Cumhuriyet Gazetesi.



3 görüntüleme0 yorum
Post: Blog2_Post
bottom of page