top of page

GÜNLÜĞÜM;

25 Aralık 2016 Pazar;

Bugün Halk TV de Gürkan Hacir programında Orhan Karaveli; “Ben 1950 yılından beri gazeteci olarak Kıbrıs’ta zaman zaman bulundum ve durumu daha iyi gözlemledim. Doktor Fazıl Küçük, Rauf Denktaş ile Burhan Nalbantoğlu iyi siyasetçilerdi. Kıbrıs'ın bu hale gelmesinde payları büyüktür. Ancak, erken gitmişlerdir. Türkiye, Kıbrıs'ı kan dökerek almıştır. Mührü vurmuştur. Şimdiki durum aynen devam etmelidir. Hiçbir toprak ve taviz verilmemelidir. Bir takım Kıbrıslıların muhalefetine rağmen bu politikadan vazgeçilmemelidir.” Diyerek şu hususları da ilave etti. “Korkarım taviz verilecek, asker çekilecek, az sayıda bir asker bulundurma yolu seçilecek. Karpaz verilecek” diye söyledi.

Ben Kıbrıs’tan on beş gün önce geldim. Orhan Beyin görüşlerine aynen katılırım.

Cem Yücel, 2004 yılında Sabancı Üniversitesinde Rauf Denktaş ile yaptığı söyleyişte, "KKTC'nin ayrı bir devlet olarak tanınması olasılığı nedir?" Sorusuna Rauf Denktaş; “Sabreder, devletimizi iyi idare ederek, ekonomiye akılcı bir yön verirsek, Rumlara boyun eğmeyeceğimizi, uzlaşmanın eşitlikten, eşitliğin de Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne de eşit muamele yapılmasından geçtiğini anlar ve anlatırsak yolumuz açıktır. Devlet işlerinde acele olmaz. Bağımsızlığın korunması namus, onur meselesidir. Buna zaman sınırı konamaz. Sabrım bitti, bağımsızlıktan vazgeçtim denemez. Dünyada böyle bir şey yoktur. Olamaz. Şükrederek, yarınları daha iyi yapma azmi ile çalışırsak her şey olur. Hiçbir güç Rum yönetimini bizim hükümetimiz yapamaz. Bunda direnmek esastır. Tanınmayı hükümet saydıkları Rum yönetimiyle azınlık zannettikleri bizlerin; bu yanlışı düzeltip eşitliği kanıtlamadan, görüşmeye devamımız da engellenmiştir. Aynı hataya düşmemek gerekir.” Şeklinde cevap vermiş.

Şimdi aramızda olmayan Rahmetli Rauf Denktaş, bu sözleriyle engin devlet adamlılığı tecrübesini yine göstermiş, milletimize hedefimizin nasıl olması gerektiğini belirtmiştir. Söylediklerine aynen uymak gerekir.

Not; Merhum Dr. Fazıl Küçük, Merhum Rauf Dentaş ile Merhum Burhan Nalbantoğlu’nu saygı, özlem ve rahmetle anarız. Huzur içinde uyusunlar. Onları unutmayacağız.

Hasan OKURSOY



2 görüntüleme0 yorum
Post: Blog2_Post
bottom of page